מיהם אותם החיים בשוליים בהם יפגשו המעלעלים בדפי האנתולוגיה הזו?
זקנים ומטורפים, עניים ומוחלשים, אלו הכלואים במוסדות או משוטטים ברחובות, אלו שהחיים, הכלכלה, הגוף או הבחירות שעשו דחקו אותם הרחק מהיכולת לעמוד בכנות ובפתיחות מול אדם אחר.
במקרים רבים, אותם חיי-שוליים שסיפורי הקובץ מבקשים לחשוף הם קרקע פורייה להגשמת פנטזיות מיניות ואלימות ("אלמנה שחורה", "כנראה בגלל הגשם") או לעיבודה של טראומה ("איילה", "יסמין אפרוח"). במקרים אחרים, הם מבקשים לעשות צדק עם דמות, גיבור, אפילו מספר, שנדחקו לשולי התודעה, החברה או המרחב, בכך שיספרו את קורותיהם ("הגנן מגן הזיכרון", "מלך", "אוליביה").
הקובץ לוקח את קוראיו למסע בין התושבים ה'מוכרים' של השוליים הישראליים - אתיופי ורוסי שהם מנקי רחובות, פועל אריתראי, זונה רוסיה, אפילו עולה חדש מאמריקה – אך הוא גם נעוץ היטב בלב לבו של המרכז התל-אביבי השבע, המשמש הן זירת התרחשות לרבים מהסיפורים והן הקשר תרבותי שבו ישראלים נורמטיביים מגלים לדאבונם ששוליים אינם רק מצב גיאוגרפי או חברתי, אלא מימד קיום שכל אחד יכול להישאב אליו ("הצרצר של פינוקיו", "החנות של אלוהים").
אנתולוגיה זו כוללת סיפורים שזכו בתחרות השנתית של 'הוצאת כתב'; סיפורים אורחים וסיפורים מסדנת הכתיבה של 'סלעית', שהינה חלק מתוכנית ממשלתית לשיקום נשים מזנות. מבין עשרות סיפורים שנשלחו לתחרות, בחרו השופטים - יואב איתמר, שהרה בלאו, עוזי וייל וקובי חוברה - כעשרים סיפורים שיתפרסמו בקובץ.
מדברי הגולשים:
'אותנטי, בוקע מהלב ומהבטן, כתיבה מרגשת!'
- ליאת על 'יהיה בסדר ילדה שלי'
'סיפור מרגש עד דמעות, כתוב ברגישות דמיון ויצירתיות. כישרון גדול.'
- גל על 'איילה'
'רגיש אמיתי ומרגש. כתיבה שוטפת רהוטה ונוגעת ללב. מקווה שזאת רק הפתיחה לספר שלם.'
- רות רוזנברג על 'כל תינוק מביא'
'נוגע במקומות הכואבים ביותר שנדחקים בחיי היום יום. אישה מיוחדת עם אמירה וכתיבה נהדרת. אי אפשר להפסיק לקרוא.'
- מיכל סיגל על 'כמו בסרט'
'סיפור מקסים. המחבר מתאר באופן אסוציאטיבי מרתק את הפנטסיה, הבריחה והבדידות בחייו של האדם'.
- עמוס שמיר על '39 מאוזן'
'מעולה, הדמויות שבדרך כלל לוקחים מאליו מקבלות את המרכזיות בסיפור. גורם לבן אדם לחשוב על מיקומו ביחס לאחר. כל הכבוד על הרעיון והביצוע.'
- רונן שלמה על 'הגנן מגן הזיכרון'
'מתאר רגע בחיים בדייקנות וללא מילים מיותרות. הסיטואציה כולה מדגישה את מורכבות הרגע.'
- טלי על 'החנות של אלוהים'