הרב הרולד קושנר ובני ביתו עברו חוויית מוות ממושכת וקשה. במשך שנים הם ליוו אל דרכו האחרונה את בנם, אהרון, שנולד חולה במחלה נדירה וחשוכת מרפא. מסע ההלוויה הארוך הזה פתח בפני הרב קושנר עולם שלם, חדש ואחֵר של משמעות. וגם אלוהים תפס לפתע מקום אחר לגמרי בחייו ובנפשו של הרב, ששאל כמו כל מי שאסון וטראומה פקדו את חייו: איפה היה אלוהים בשעת אסוני?
לבו של הספר הוא הטרגדיה של הורה הקובר בן. משם מתרחבות המחשבות אל מקומות רבים נוספים של כאבי החיים המוכרים לכולנו, הטרגדיות הבלתי מובנות והבלתי נשלטות של הכוחות העליונים הפכו לסימני השאלה האמוניים הקשים ביותר. בדרך כלל אנחנו מקבלים עלינו את רוע הגזירה ושותקים. האם כאשר אין תשובה, אין גם שאלה?
אבל הרב קושנר שאל. הוא שוחח עם עצמו ועם אלוהיו עד שיישב בתוכו את רוב המחלוקות שהציקו לו, יישר את ההדורים ומצא מחדש את אלוהים כחבר קרוב היושב איתו על רצפת החיים ומתאבל כמוהו לצדו.
כשדברים רעים קורים לאנשים טובים אינו רק ספר יהודי — זהו ספר אנושי ואישי ממדרגה ראשונה. השאלות שהוא מעלה הן אמיתיות והן הזמנה למחשבות חדשות ולתקווה, עם אלוהים ולא כנגדו. בחברה הישראלית האבלה, העושה את צעדיה הראשונים במתן ביטוי לרגשות הכאב, האובדן והזעם הגדול שאחרֵי, ספרו של קושנר יכול וצריך להיות מורה נבוכים דתי ורגשי.
מתוך המבוא מאת אברהם אברום) בורג).
"ספר מרגש ומחמם לב לכל מי שנאלץ להתעמת עם סבל; כלומר, כולנו ."אנדרו מ' גרילי
"בספר זה אפשר למצוא גישה אנושית ונוגעת ללב להבנת תהפוכות החיים." אליזבת קיבלר רוס
הרב הרולד קושנר, אחד מאנשי הדת הבולטים והמוכרים בארצות הברית, קיבל את הסמכתו לרבנות ואת הדוקטורט ללימודי התנ"ך בסמינר התיאולוגי היהודי באמריקה, שם גם לימד בהמשך. שימש כרב של טמפל ישראל בעיר מגוריו נייטיק, מסצ'וסטס, הוא חבר במועצת הרבנים האמריקאית, ונושא בשישה תוארי דוקטור כבוד. דרשות השבת שלו פופולריות מאוד והוא חיבר מספר רב של ספרים, ביניהם: How Good Do We Have to Be?; Living a Life That Matters ;Overcoming Life's Disappointments, The Lord is My Shepherd: Healing, Wisdom of the Twenty Third Psalm.
אברהם בורג, אחד מאישי הציבור הישראלים הבולטים והמוכרים בארץ ובעולם בדור האחרון, היה חבר כנסת, יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית העולמית, סגן יו"ר הקונגרס היהודי העולמי ויו"ר הכנסת. מחברם של רבי–המכר אלוהים חזר, לנצח את היטלר, בלשון בני אדם והרומן התנ"כי אבישג.