על מה את כותבת? על אוכל. על בישול? לא בדיוק. לא מתכונים? לא רק. ביקורת מסעדות? לא. אה, על דיאטות! גם זה לא.
לא מתכונים? לא ביקורת מסעדות? לא דיאטות? מה עוד יש לכתוב על אוכל?!
משחר ההיסטוריה נודע לאוכל תפקיד חשוב בעיצובה של החברה האנושית. האוכל השפיע על גידולן ותפוצתן של אוכלוסיות רבות, הכתיב מהלכים מדיניים וכלכליים, הרחיב את אופקי המסחר, דרבן למלחמות ולכיבושים, הביא לגילוי יבשות חדשות וקירב עולמות רחוקים.
עד היום האוכל ממלא תפקיד נכבד ביחסי אנוש, מגדיר זהויות ותוחם מעמדות, מעורב בפוליטיקה ובדת, תורם לאון ולפריון, מסוגל להחליא ולרפא, לפתות ולדחות. האוכל מעורב בתחומים רבים כל-כך בחיינו, שהוא אומר עלינו לא פחות משאנחנו אומרים עליו.
ספר זה מבקש לגלות משהו מפניו הרבים של האוכל ולחשוף מקצת מתפקידיו בעיצוב התרבות שלנו. פרקיו סוקרים מבחר של תופעות החוצות לאומים ויבשות, מגדרים ומעמדות, בהווה ובעבר.
למדני מושיבה סביב השולחן מלכים ומשרתים, מגישה לנו הצצה אל מטבחי החלוצים, לוקחת אותנו אל מסיבות קוקטיילים נוצצות ומציעה מתכונים לבוקר שאחרי.
"ספר האוכל החשוב ביותר שראה אור בישראל."
רונית ורד, הארץ, על מסע מסביב לשולחן:
דליה למדני, המלכה האם של הכתיבה הקולינרית בישראל, הוציאה את הספר לראשונה בשנת 2014, ממיטת חוליה, ספר מקיף ונדיר על מקומו של האוכל בעיצוב התרבות.
אבל מי שכתבה בעיתונים ובמגזינים, שהיתה לחברתן של קלאודיה רודן ומימי שרתון היתה רחוקה מאור הזרקורים השמור לברנז'ת האוכל של עידן הריאליטי. לאחר ששום הוצאה לא הסכימה להדפיס את הספר, היא הדפיסה בעצמה 100 עותקים
דליה לַמדָני (1931 - 15 במרץ 2017) הייתה עיתונאית ומתרגמת ישראלית. נמנתה שנים רבות עם סגל השבועון "לאשה", שבו פרסמה כתבות בענייני אוכל.