מבריק! האירועים המתגלגלים משפיעים על אופן-החקירה, שהופך גם הוא מחקירה מסודרת, סטנדרטית, עפ"י הכללים, לחקירה מתגלגלת, שאמנם עונה לשאלה who done it, אך משאירה שאלות רבות ללא מענה.
רב-פקד אבי אברהם 'מדבר עם המתים': הוא חורג מתחומי תפקידו "להבין מה קרה" (עפ"י הוראותיה של אילנה) ומנסה לדעת "למה זה קרה". וזה יתרונו כחוקר, יתרון הפוגע בחייו האישיים.
בספר שלישי זה, נוסף למהות הבלשית, גם מוטיב (מוסתר, אמנם) של אימה, בבחינת "לישון עם האויב". רב בו הנסתר על הגלוי, כמו הקשר בין הציטטה המקדימה מתוך "התופת" מאת דאנטה, לסיפור עצמו. לא תמיד מתחברים ה'חוטים' הסמויים זה לזה - טכניקת כתיבה שמעצימה את המיסתורין ומשאירה טעם של 'עוד' (גם בספר השני בסידרה נראה היה שאיזכורם של מקרים לא-פתורים לא מובן לכשעצמו, כמו האיזכור של נפילת המטוס ובו קבוצת-הכדורגל בסופרגה-טורינו בצפון-איטליה בשנת 1949, ביחד עם איזכור רציחות לא מובנות ולא-פתורות כאן בארץ).
הדבר היחיד שהייתי מבקשת מהסופר או מעורכת ספרו לעשות, הוא לקחת בחשבון שלא כל הקוראים מכירים את רזי השתייה וסוגי-המשקאות השונים: לפני השם "בחרובקה", הייתי מוסיפה את המילה "ליקר-" וכך הייתם חוסכים לי שבירת-ראש בלנסות להבין אם מדובר בטעות-דפוס או בורות שלי, וזמן-חיפוש בגוגל :)
תודה על חוויית-קריאה מושלמת של ספר נוסף מספריו המעולים של דרור משעני.