2 ספרים במארז
האפלים 1 - מיראיה
"האם הגעת לכאן מרצונך החופשי?" רועם מעליי קולו של השופט. כעת הוא כבר לא נשמע רך ולבבי.
"כן," אני עונה, מנסה לדבר בצורה ברורה ובקול רם.
בטח, כבודו, הצעתי את עצמי למפלצת מרצוני החופשי. כאילו הייתה לי ברירה!
אבל זהו חלק מהטקס, ולכן אני חייבת לענות בחיוב.
"מצוין! עכשיו אני יכול להסיר ממנה את החבלים ולקחת אותה?" מתעניין הבעלים החדש שלי בקוצר רוח.
בעלים! האם יש דבר נורא מזה עבור אדם שנולד חופשי?
מִירָאיָה היא בת אנוש המגדלת את אחותה הקטנה. כשאחותה מסתבכת בצרות, מיראיה מציעה את עצמה כפיצוי והופכת לרכושו של אפל.
לָאוֹר רגיל לקבל את מבוקשו. הוא מגיע ממשפחה מכובדת של אפלים וניחן בחוש עסקי מפותח. ההופעה הפתאומית של מיראיה בחייו מעוררת בו דברים שהוא לא מעוניין בהם, והפחד מפני פגיעה בה מטלטל את עולמו היציב.
מִירָאיָה הוא רומן פנטזיה לוהט במיוחד והספר הראשון בסדרת האפלים – לכל אחד מהספרים סוף סגור וניתן לקרוא אותו כבודד.
מתילדה סטאר מציירת עולם חדש עם נגיעות מהעבר – ארמונות, נשפים וכרכרות, לצד טכנולוגיה שאינה קיימת במציאות שלנו.
האפלים 2 - ריאסה
אני לא להוטה לפגוש את המלך, ובכל זאת, כשהוא מופיע לבסוף במפתן הדלת, מתברר שהסקרנות שאני מרגישה גוברת על העוינות. הוא לא נראה כמו הבחור הצעיר שבזמנו, לפי השמועות, תפס את מקומו על כס המלכות בעודו מותיר אחריו שובל ארוך של גופות, אלא כמו גבר צעיר ונאה.
"נותר רק עניין אחד קטן, עניין רשמי בלבד," אומר המלך מקסימיליאן השני, עיניו החודרות נעוצות בי. "הגעת לכאן מרצונך החופשי? את רוצה להישאר כאן איתי?"
"לא!" אני אומרת ומישירה מבט לעיניו, "אני רוצה ללכת הביתה."
פעם היה לי הכול – משפחה אוהבת, חיי נוחות ופאר ועתיד מבטיח, אבל אז ברחתי מהבית עם אהוב ליבי... שהתברר כנבל. הוא הימר עליי – והפסיד.
עכשיו אני שייכת לאדם המסוכן ביותר בממלכה. לא רק שהוא אויבה המושבע של משפחתי – הוא גם צמא לנקמה.
אני נאלצת להתייצב מול מלך שמעורר בי שנאה, פחד... ומשהו נוסף שאיני מעזה להרגיש.
רִיאָסַה הוא רומן פנטזיה לוהט והספר השני בסדרת האפלים – לכל ספר סוף סגור, וניתן לקרוא כל אחד מהם כיחיד.
מתילדה סטאר כובשת אותנו שוב בעזרת עולם פנטסטי סוחף, מלא כוחות על־טבעיים, קסמים, כשפים ואהבה אסורה.