ספר שמתאר בצורה טובה וברורה למדי את השתלשלות המאורעות, בערך מתחילת תקופת המנדט עד להריגתו של עבד אל קאדר בקרב הקסטל.
עם זאת, הספר (שנכתב בידי איש שמאל קיצוני, מעיתונאי הארץ) מתאר את עבד אל קאדר בצורה שבין רומנטית להירואית ומתעלם לחלוטין מהצדדים הרצחניים שבאישיותו, ומכך שהוא היה איש צמא דם, מהגרועים שמתולדות אויבי היישוב היהודי.
מורגש כי כותב הספר מזדהה איתו, שלא לומר מעריץ אותו, ומתיישר לחלוטין עם הנרטיב הערבי על תולדות הסכסוך בין יהודים לערבים בארץ ישראל, דבר זה עובר כחוט השני לאורך כל הספר
קצת דוגמאות:
* הוא מרבה להשתמש בביטוי הנכבה, ככינוי למלחמת השחרור (דבר זה אירוני למדי כאשר זה מוזכר בספר על אדם שרצה מלחמה בכל מחיר ובכל ליבו. (לדוגמה: פרק 13, דקה 22 (שמעתי את הגירסה הקולית)).
* הוא מכנה את מאורעות תרפ'ט מאורעות הכותל (פרק 7, דקה 4. הביטוי מאורעות תרפ'ט כלל לא מוזכר).
*הוא מכנה את אנשי הלח''י כנופיית שטרן (פרק 13, דקה 15)
*הוא מרבה לכנות את הערבים בתור פלסטינים, ומתעלם מהעובדה שבתקופת עבד אל קאדר ערביי ארץ ישראל לא ראו בעצמם פלסטינים (לדוגמה פרק 14, דקה 3).
*הוא מתאר את אירועי דיר יאסין רק כטבח, ורק לפי הנרטיב הערבי. הוא משום מה שכח שהיהודים רואים את זה קצת אחרת (פרק 29, דקה 11)
*בהקשר כלשהו הוא מכנה את היישוב בית חורון עם ההקדמה 'ההתנחלות', מה שמתעלם מהעובדה שזה היה יישוב יהודי בזמן התנ''ך, בית שני, היו שם קרבות של המכבים נגד היוונים. (פרק 14 דקה 11)
ישנן עוד דוגמאות רבות, בכל מקרה, לדעתי ניתן להפיק רווח מקריאת הספר אך צריך לזכור שכדרכם של כותבי הסטוריה משמאל, הוא מערבב בין עובדות לבין נרטיב ותפיסות סובייקטיביות, מה שמצריך קריאה ביקורתית, וקצת פוגע בכיף של הקריאה.
ישנ