למי מאיתנו, ילדים כמבוגרים, אין "נמר" דמיוני שמתפרץ מתוכו ברגעי כעס ומשבר?
גיבור הסיפור נקלע לקונפליקטים רבים כש"הנמר" שלו מגיע לביקור, לעיתים הוא מתפרץ ולעיתים "משתבלל" בתוך עצמו פנימה, אך בכל מקרה הוא משלם מחירים חברתיים ורגשיים. עם חלוף הימים הילד חווה גם פחד ודאגה ממה שיטמון בחובו היום למחרת, שכן אינו סומך על יכולתו להתגבר, אולם בסיום הסיפור הוא לומד לחבק את הנמר שלו ולחיות עימו בשלום ובשלווה עם הרבה סבלנות והרבה אהבה.
התוכנית החינוכית נמר אבל אחר- מה עושים כשכועסים? מופעלת ע"י הסופרת בבתי ספר יסודיים רבים בחינוך הממלכתי והממלכתי דתי. הזדהות הקוראים עם הגיבור מעוררת תגובה רגשית ומזמנת באופן טבעי שיח בין הילד להורה, על העצמי ועל האחר, הדבר יכול לסייע בפתרון קונפליקטים ובהמשך לכך בשיפור האקלים בבית ובבית הספר.
המזמינים את הספר יקבלו לקט רעיונות להפעלה ולשיח בבית ובכיתה במייל hanitairim38@gmail.com
"ובאותו מקום רגשי יש לנו את "נמר אבל אחר" של חני גרשון, זה ילד שמנסה להבין מה קורה לו בתוך עולמו הפנימי: הוא מבולבל, הוא לא מבין למה הוא כועס, מה הוא עושה כשהוא כועס, למה כשהוא כועס יוצא ממנו הנמר? למה כשזה קורה גם לאחרים יוצאים הנמרים ? איך זה שבעולם הרגשות הכל מתערבב וגם כעס עולה..? זה מין מסע פנימי שהילד חווה בתוכו קשיים, אכזבות , אבל גם רגשות ותובנות שגם אם יש לי נמר- הוא יכול להיות אחר... תמיד זה כיף להמליץ על דברים טובים..." - המלצתה של מיכל דליות מתוך תוכניתה ברדיו FM 103
קישור להמלצתה של מיכל דליות. https://fb.watch/8gtsJCodpv/
"הספר מתאר בצורה בהירה את הקשר בין מחשבות, רגשות והתנהגויות, ומשקף ניסיון חיים אישי ומקצועי. הכתיבה הקולחת, החריזה והאיורים מלאי החן מאפשרים להורים ולילדים להתחבר לסיפור מתוך סקרנות, הנאה והזדהות, ומאפשרים שיח ותקשורת- מרכיבים חשובים בכל תקופה ובמיוחד בימינו" - המלצתה של נאווה מאיר,פסיכולוגית.